Birodalmi járőr harci csomag (75207) – Bemutató

Hirdetés

A most bemutatott szett a Solo: Egy Star Wars-történet film kapcsán került a boltokba még 2018 áprilisában. Óriási pozitívum, hogy a készlet sokkal, de sokkal jobb, mint amilyen a film volt. Be kell vallanom, hogy Star Wars rajongó létemre kicsit belealudtam a filmen :).

Térjünk is vissza a 75207-es készletre. A doboz 99 elemet tartalmaz, melyekből egy járőr járgányt és 4 db figurát építhetünk össze.

Figurák

A négy figura között találunk 2 birodalmi járőrt, 1 bevándorlási tisztet (fekete ruhás hölgy) és 1 birodalmi toborzótisztet. A 2 járőrnek a már megszokott klón arca van, hisz “a sisak alatt úgysem látszik” elv alapján bármi kerülhetne oda. Ebből meg ugye sok van :P. A járőrök sisakját, ruháját nagyon jól eltalálták, szinte megszólalásig hasonlít a filmben látottakra. A sisak ez esetben sem fordítható el a figura fején.

A figurák közül a bevándorlási tisztnek két arca is van. Az egyiken még semlegesen szemléli az eseményeket, míg a másikon már a nap végi, feszültebb állapot látható.

A ruhákra egyik figura esetén sem lehet panaszunk.

Jármű

A járőr járgány vegyes érzelmeket kelt bennem, mert annak ellenére, hogy jobban tetszik mint a filmbeli változat, mégis kicsit hiányérzetem van. Egyébként a filmbeli változatot (és troopert) megnézhetitek ebben a Youtube videóban is:

Igazából rémesen egyszerű a felépítése, amit a fenti “nyitott” állapot szemléltet csak igazán. Ha így nézném, akkor sajnálnám a kiadott pénzt a belerakott elemekért, de összecsukva abszolút játszható/kirakható és igazából ez a lényeg.

Létezik egy MOC verziója is, ami pontosabb és kidolgozottabb ennél.

A MOC összerakási útmutatója itt megtalálható: https://rebrickable.com/mocs/MOC-15136/BricksFeeder/aratech-c-ph-patrol-speeder-from-solo-a-star-wars-story/#parts

Tartalék elemek, kilövők

A fegyverzet itt is kilövőkből áll, 4 kézi és 2 járműre építhető változatból. Nem rosszak, de azért a sima fekete, funkció nélküli StarWars fegyverek autentikusabbak :).

Itt is kapunk 1-2 tartalék elemet, én speciel a plusz birodalmi jelvénynek nagyon örültem :).

Ár

Az egyik, ha nem a legfontosabb szempont LEGO vásárláskor, az az, hogy mennyiért tudunk hozzájutni a kiválasztott szettekhez. A 75207-es készlet ára 3.790 és 4.990 Ft között mozog az Árukeresős adatok alapján. Nekem egy akció alkalmával sikerült beszereznem még 2.500 Ft körüli áron, amit simán megért. Többet nem biztos, hogy adtam volna érte.

Összegzés

Ha olcsóbb lenne és ha nem Solo film lenne, akkor jobb lenne, írhatnám ide, de azt kell mondjam, hogy különösebb gond nincs vele. Semmi extra, csak egy újabb figura csomag, ami gyűjtőknek, gyerekeknek és dioráma építőknek tökéletes.

Figurák: 4
Járművek: 1 db
Elemszám: 99 db
Játszhatóság: 5/5
Dizájn: 5/5
Ár: 3/5

Hirdetés

KockaÍró

Read Previous

40334 – Bosszúállók tornya

Read Next

LEGO Movie 2 újság