LEGO City Szabadtéri kalandok (60202) bemutató

Hirdetés

Jöjjön a Kockahirek.hu első szett bemutatója, melyben a 60202-es Szabadtéri kalandokat nézzük meg kicsit közelebbről.

Ez a készlet a harmadik már a sorban. Az első a 2016-ban megjelenő 60134 Móka a parkban, a második pedig a 2017-es 60153 Szórakozás a tengerparton volt. A most bemutatott készlet 2018-ban jelent meg, így idén nagy valószínűséggel érkezhet a 4. is :).

Mit kapunk a pénzünkért?

A szett 164 db elemet, 1 sast és 15 figurát tartalmaz, melyek között egy csecsemőt is találunk. A doboz összetétele nagyon hasonló az eddig megjelentekéhez, mindösszesen az elemek számában van apró eltérés (60134 – 157db, 60153 – 169db).

A figurákon kívül 2 járművet is kapunk. Egy sárga gumicsónakot, mely tényleg úszik a vízen és egy zöld mountain bike-ot. A sárga gumicsónakról sajnos konkrét kép nem készült, a zöld biciklit azonban később látni is fogjátok :).

A kapott figurák közül 7-nek dupla arca van, ami tovább növeli az így sem kevés kombinációs lehetőséget :).

Dupla arc I.
Dupla arc II.

Nézzük is meg a szettet képekben :).

Ami számomra nagyon érdekes volt az a sátor. Először nem is akartam összerakni, inkább elraktam volna a sátrat a jövő nemzedékének, de végül beadtam a derekam.

A sátor nagyon könnyen összeszerelhető és az “ajtaja” is egyszerűen zárható-nyitható. Nem feltétlen passzol tökéletesen az alapra, de talán ez nem is elvárás. Azt tudja, amit kell :).

Természetesen ebből a szettből sem hiányozhatnak a tartalék alkatrészek. Én 8 darabot kaptam összesen, a lenti képen látható darabokból.

Ár

A szett egyetlen negatívuma az ára. A cikk írásakor az Árukereső alapján a legalacsonyabb ár 9.187 Ft volt, ami elemenként 56 Ft-ot jelent. Ha belegondolunk abba, hogy a legújabb Millenium Falcon (75192) elemenkénti ára 25,4 Ft (191.890 / 7541db), akkor az olcsóbb készlet máris drágább lesz. A számítás alapja minden esetben az Árukeresőn talált legalacsonyabb ár volt!

Összegzés

A készlet szerintem fantasztikus. Tökéletes csomag kicsiknek és nagyoknak. A kisebbek a különböző szerepeket a családban el tudják vele játszani, míg a nagyobbak fel tudják tölteni városaikat lakosokkal.

Az, hogy a 3 eddig megjelent figuracsomagból melyik a jobb, az igazából egyénfüggő. Picit úgy tűnhet, hogy itt kevesebb elemet kapunk a pénzünkért, de ez csak a látszat, mindösszesen pár kocka eltérés van.

Mindent egybevéve megéri megvenni ezt a készletet, de itt is döntő fontosságú, hogy ki mennyiért jut hozzá.

Figurák: 15 db
Állatok: 1 db
Járművek: 2 db
Elemszám: 164 db
Játszhatóság: 5/5
Dizájn: 4/5
Ár: 3/5

Hirdetés

KockaÍró

Read Previous

The Last of Us MOC

Read Next

LEGO Group pénzügyi adatok