LEGO Movie 2 Benny űrosztaga (70841) bemutató

Hirdetés

Most A LEGO-kaland filmek egyik kedves kis hősével, az űrhajós Benny-vel és csapatával fogunk megismerkedni :), de vágjunk is bele a 70841-es készlet bemutatójába.

Figurák (balról): Jenny, Benny, Kenny, Lenny

A készlet 68 LEGO kockát tartalmaz, melyből megépíthetjük Benny-t, a csapatát, egy holdjárót, egy űrhajót és egy kis robotot.

Figurák

Benny csapata a fehér ruhás Jenny-ből, a rózsaszín ruhás Lenny-ből és a sárga ruhás Kenny-ből áll. Jenny és Lenny egyébként lányok, bár ez nem látszik rajtuk, mert nem kaptak semmilyen megkülönböztetésre alkalmas ruhát és arcot. Ennek természetesen a Classic Space hívei örülni fognak:).

Ha már Classic Space, akkor fontos megjegyeznem, hogy az akkori sisakhoz képest a mostaniak alsó, az áll vonalában húzódó része egy kicsit vékonyabb lett. A lenti képen egy 1983-ban kiadott fehér űrhajós sisakja látható. Ha engem kérdeztek, akkor a régebbi verzió valamivel jobb volt, de a mostaniakkal sincs gond, csak ha már retro, akkor lehetett volna teljesen retro.

A Classic Space készletekben fehér, piros, sárga, fekete és kék színű űrhajósok voltak mindeddig. Több mint 30 évet kellett várni az új, rózsaszínű űrhajósra. Azt hiszem, ezért megérte :).

A figurák közül csak Benny-nek van dupla arca, a többiek csak a retro mosolygós ábrázatot kaptak.

Járművek és a robot

A szett két járműve elég minimalista, nem tartalmaz túl sok elemet, de azt tudják, amit kell. Az űrhajó hasonlít az 1986-ban kiadott 1557-es készletre, míg a holdjáró az 1979-ben megjelent 886-os szettre.

A Classic Space szettekben sokszor előfordultak kisebb robotok, melyek ha nem is egyeznek meg azzal, amit ebben a készletben kapunk, de nagyon hasonlatos elven épülnek fel.

ÁR

A cikk írásakor a termék ára 2.484 és 3.699 Ft között mozgott. A film megjelenésével egyidejűleg nagyon sok helyen akciós (általában -20-25%) áron lehetett hozzájutni, amiért már bőven megérte beszerezni.

Tartalék elemek

Pár tartalék elem természetesen ehhez a készlethez is jár, ahogy azt a lenti képen is láthatjátok.

Összegzés

Ez a készlet úgy jó, ahogy van, nehéz lenne bármi rosszat is írni. Szuper figurák, retro élmény, kiegészítők. A LEGO ezt nagyon eltalálta!

Figurák: 4 + 1 építhető
Járművek: 2 db
Elemszám: 68 db
Játszhatóság: 5/5
Dizájn: 5/5
Ár: 4/5

Hirdetés

KockaÍró

Read Previous

Bosszúállók: Végjáték új készletek

Read Next

Emmet – LEGO Movie 2 újság figura bemutató