Megfeneklett rákászhajó (70419) – Bemutató

Hirdetés

A Hidden Side egy teljesen új LEGO téma, mely most augusztusban jelent meg. A téma történetének középpontjában Newbury, a kísértetjárta város áll, ahol hőseink (Jack, Parker, JB, stb) mobiltelefonjaik segítségével vadásznak a várost ellepő szellemekre.

Az alábbi kisfilm nagyon jól bemutatja, hogy milyen nehézséggel küzd Parker és Jack.

Megfeneklett rákászhajó

A most megjelenő 8 készlet egyike a Megfeneklett rákászhajó is, mely most bemutatásra kerül.

A szett 310 elemből áll, melyből megépíthető a hajó, egy kísértetjárta mocsaras sziget, a négy figura (Jack Davids, Parker L. Jackson, Jonas kapitány és Jonas JR.), egy aligátor és persze megkapjuk Spencert, a szellemkutyát.

A figurák

Jonas kapitány, Jonas JR., Parker, Jack és Spencer

Ezt a szettet is okkal vettem meg. Az Öreg horgászboltot szerettem volna kiegészíteni ezzel a hajóval és a hajó legénységével, melyek tökéletesen passzolnak hozzá színben is és témában is :). A kapitány és a matróz nagyon szép festést kaptak elől és hátul egyaránt, bár az én Jonas JR.-om felsőjén még elfért volna egy kis narancssárga szín.

A szett két fiatal karaktere dupla arccal érkezik és a matrózokhoz hasonlóan mesés festést kaptak. Parker az egyre gyakoribb haj+sapka, míg Jack sapka+kapucni fejfedőt kapott.

A figurák nagyon aprólékosan kidolgozottak. Szakadt ruhák, hasitasi, heg, kutyacsont alakú kulcstartó (Jack nadrágján), P betűs nyaklánc teszik a figurákat egyedibbé, “élőbbé”.

Spencer kutya, Jack egyik legjobb barátja volt, bár most is az ;). Mielőtt Jack a szellemlakta Newbury-be költözött volna, elvesztette társát egy közlekedési balesetben, ám a szellemjárásnak köszönhetően Spencer is előkerült és ugyanolyan hűen követi gazdáját, mint a tragédia előtt.

Jonas kapitány átépíthető szellemjárta kapitánnyá is egy fej, csápok és egy kard segítségével.

A hajó

A rákászhajó a szett központi eleme és az egyik ok, amiért a készlet megvásárlása mellett döntöttem. Nem vagyok 100%-osan elégedett, de nézzük is meg, hogy mit kapunk a pénzünkért.

A hajót alapvetően az egyszerűség jellemzi, ami egyrészt jó, másrészt pedig ez az elégedetlenségem forrása is. Kicsit úgy érzem, mintha a kabin tervezésére elment volna a szettre szánt idő nagy része, így a többire csak félmegoldások jutottak.

A kabin nagyon aprólékosan kidolgozott, szinte mindennel felszerelt. Műszereket, viharlámpát, betört-repedt üvegeket és mentőöveket találunk benne, melyek többsége csak matrica. Eleinte ezek nagyon zavartak , de aztán a sikeres ragasztások után megtetszett a végeredmény.

A hajó oldalán lévő kiegészítők nagyon kellenek, mert így kicsit feldobják a hajótestet.

A taton van a hajómotor, valamint egy láda tele hallal és rákkal. A motoron lévő gyűrű forgatható, melynek a mobil applikációban van szerepe.

A mocsár

A mocsár összerakása abszolút nem bonyolult, viszont kicsit befejezetlennek tűnik. A hajót két részre lehet szedni, amiket a két szélén lévő pöckökre lehet ráhelyezni.

A fej szerintem kifejezetten jól sikerült. Nagyon jól eltaláltak a színek és maga a kialakítás is szuper. A szörnyet sziklának is álcázhatjuk, ha lehajtjuk a fejét, ahogy azt a következő képen láthatjátok is.

A matricák

A szetthez természetesen ebben az esetben is egy halom matrica jár, melyeket átlátszóságuk miatt érdemes csipesszel megfogni, hogy az ujjlenyomatunk ne éktelenkedjen az elemeken.

Most kicsit felkészültebb voltam, mint legutóbb, így a felragasztásuk egész gördülékenyen ment és viszonylag szépen is sikerültek.

Ár

A szett ára az Árukeresős adatok alapján 7.550 és 9.500 Ft között alakul. Nekem sajnos sikerült beszerezni a legdrágább áron, azonban véleményem szerint 8.000 Ft körül már megéri beszerezni!

Összegzés

A készletnek vannak apró hiányosságai (túl sok matrica, kicsit elnagyolt hajó és mocsár), amik átépítéssel orvosolhatók és ezek egyáltalán nem rontják a játszhatóságot. Ezen negatívumok mellett azért vannak jó megoldások is (kabin, szörny) és a figurákra, karakterekre most sem lehet panaszunk!

Figurák: 4 + 2 állat (Spencer és az aligátor)
Elemszám: 310 db
Játszhatóság: 5/5
Dizájn: 4/5
Ár: 4/5

Hirdetés

KockaÍró

Read Previous

Tengeri kiegészítő (40341) – LEGO Xtra

Read Next

LEGO SuperHeroes magazin – Ausztria