Vasember Páncélcsarnoka (76125) – Bemutató

Hirdetés

A mostani posztban a LEGO Super Heroes Vasember Páncélcsarnoka szettet mutatom meg Nektek. Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy több helyen átmenetileg nem kapható a készlet, mert elkapkodták az összeset a polcokról, amit nem is csodálok ;). A Vasember Páncélcsarnokát a LEGO Shop-on is csak előrendelni lehet, május 20-ai szállítással.

A szett a mostani film, a Bosszúállók: Végjáték apropójából jelent meg, de ennél sokkal többről szól. Ahogy látni fogjátok a szett végigvezet minket az első 2008-as Vasembertől a mostani filmig. Ahelyett, hogy véletlenül is elkotyognék valamit a filmről, nézzük meg a szettet.

Vasember Páncélcsarnoka (76125)

A készlet 524 elemből áll, melyből megépíthetjük a csarnokot, Igort (MK 38), több páncélt (MK 1, MK 5, MK 41) és Tony-t az MK 50-es páncélban. A szett tartalmaz még két csatlóst és persze Vasember egyik kedves segítőjét, Dum-E-t.

Figurák

A szett legjobb része. Ahogy kicsivel fentebb említettem már, találunk figurát a 2008-as Vasemberből, a 2010-es Vasember 2-ből, a 2013-as Vasember 3-ból és a Bosszúállók lezáró részeiből is.

MK 1-es páncél

Ugorjunk is vissza a 2008-as Vasemberhez, ahol Tony-t terroristák foglyul ejtik Afganisztánban és arra kényszerítik, hogy építse meg számukra az egyik fegyverét. Ahelyett, hogy ezt megtenné, inkább egy páncélt épít magának, hogy megszökhessen (a páncél megépítésében egyébként Ho Yinsen is a segítségére van).

Ez volt az első, MK 1-es páncélzat. Sok mindent nem tudott még, csupán egy szimpla rakétakilövővel, egy lángszóróval és egy sugárhajtású csizmával volt felszerelve, de ez pont elég volt ahhoz, hogy megmeneküljön.

Az MK 1-es páncél sisakja nem annyira kifinomult, kicsit ormótlan a többihez képest, de pont ez tetszik benne. A sisak szemnyílásaiban van kisebb eltérés a filmbeli változattal szemben, de ezt leszámítva szinte ugyanaz.

A figura testfestése szuper, szinte egy az egyben megegyezik a filmbeli változattal. Az MK 1-es páncélon jól látszik, hogy megépítéséhez nem a legjobb eszközöket és anyagokat használták :).

Egy óriási piros pont a LEGO-nak, hogy a rengeteg menő páncél mellett megkaphattuk a legelsőt is!

MK 5-ös páncél

Ezt a páncélt a Vasember 2 elején láthatjuk, amikor az autóverseny közben Ivan rátámad Tony Stark-ra.

Az MK 5-ös páncél “Football” vagy “Suitcase Armor” néven is ismert. Ez amolyan vészhelyzeti öltözet, ami egy kisebb aktatáskában is elfér, így nagyobb feltűnés nélkül is bárhova elvihető.

A figura festése szintén remekül sikerült, teljesen visszaadja a filmbeli változatot. Ennek a sisaknak az eleje már felhajtható.

MK 41-es páncél

A páncél a New York-i csata után készült el, amolyan védelmi erő gyanánt, az Iron Legion számára. Az Iron Legion-be az MK 8-tól az MK 41-ig sorszámozott páncélok tartoztak.

Az MK 41-est “Bones” néven is hívták a csontvázas kinézete miatt.

A páncél festésére itt sem lehet panaszunk, egyszerűen fantasztikus! A sisak eleje ez esetben is felhajtható.

MK 50-es páncél

Tony Stark utolsó filmbeli páncélja, amit Thanos ellen is használt. Ez a nano-tech öltözet egy egész fegyverarzenált rejt már magában a nano pajzsokon át az energia pengéig.

A figura nagyon elegánsan néz ki és a nyomat nagyon szépen sikerült. A sisak eleje itt is felhajtható, bár a csatlakozásával nem teljesen vagyok elégedett, mert nem pontosan zár bal oldalon (szemből a jobb oldal).

Tony Stark

A két csatlóson kívül, egyetlen egy karakter tartozik a szetthez, aki nem más mint maga Tony Stark. Mondjuk, milyen is lenne a Vasember Páncélcsarnoka Vasember nélkül?! 🙂

Tony két arcot is kapott. Egy megszokott Tony-sat és egy Vasembereset.

Thanos csatlós(ai)

A szetthez két csatlós figurát kapunk, amelyek növelik a készlet játszhatóságát, de véleményem szerint ezek nélkül is teljes értékű lenne ez a szett.

A figuráról rosszat nem tudok mondani. A festése nagyon szép, aprólékos, csakúgy mint a szett vagy a téma többi minifigjének.

Nekem személy szerint annyira nem tetszik, viszont az extra karok és a tartójuk máshol, más formában nagyon jól hasznosítható lehet.

Sisak

Ahogy láthatjátok a sisakrostély felül csatlakozik a sisakhoz, így felfelé nyitható. A szetthez csak egy fejet kapunk, Tony Stark-ét. A további páncélok csak egy átlátszó elemet kaptak fej gyanánt.

MK 38-as páncél

A szetthez jár egy megépíthető páncél is, az MK 38-as. Ezt a páncélt szintén a Vasember 3-ban láthattuk az MK 41-essel együtt az Iron Legion tagjaként. Az MK 38-as másik neve, Igor.

A páncél szétnyitható, így akár egy figura is beállítható az MK 38-ba.

A páncélcsarnok

A csarnok lényegében három jól elkülöníthető részből áll, a páncéltárolóból, a szerelőállványból és a munkaállomásból.

A sorrend azért mindegy, mert ezeket úgy kombinálhatjuk, ahogy csak szeretnénk. Egy-két példát a lenti képeken is láthattok, de itt tényleg csak a képzeletetek szab határt!

Szerintem a csarnok legfontosabb része a páncéltároló rész. Itt találjuk a páncélokat, egy kézi fegyvert, egy villáskulcsot, egy jack packet, valamint egy cukorka automatát is.

A szerelőállványon körbeforgathatjuk a páncélokat és a szerelőkarokkal – a gömbcsuklós megoldásnak köszönhetően – a figurák bármely részére elérhetünk.

A csarnok harmadik, egyben legkisebb eleme, a munkaállomás. Itt mindössze egy asztalt találunk 4 nagyobb “monitorral” és persze egy székkel :). A monitorok matricái között találunk “Rendszer Hiba” vagy “Blokkolt hívó” feliratú változatot is.

Matricák

Fontosnak tartom, hogy beszéljünk kicsit a szett matricáiról, mert nagyon cseles a felragasztásuk. Mivel átlátszó üvegre kell átlátszó matricákat ragasztani, ezért azt javasolnám, hogy ha lehet kézzel véletlenül se fogjátok meg a matricák ragasztós részeit. A ragasztóban ugyanis benne marad az ujjlenyomatotok, ami aztán visszaköszön a LEGO kockákról is.

Az elején én is sajnos kézzel próbálkoztam, majd a monitoros résznél váltottam csipeszre. Ezen matricák felragasztása jobban is sikerült, így ha el akarjátok kerülni a nyomatos elemeket, akkor egyből csipesszel fogjatok hozzá :P.

A páncéltároló esetében három üvegablak kapott matricát, melyek egyébként nagyon menően néznek ki. Személy szerint nem szeretem össze ragasztgatni az elemeket, de ez a készlet megköveteli, mert így lesz teljes!

A matricákon egy MK 24-es és egy MK 5-öst páncélt láthatunk, valamint a Vasember 3-ban látható “House party protocol” állapotát.

Dum-E

A szettből nem maradhatott ki Dum-E, aki Tony egyik kedves segítője. A készletben is kulcsszerepe van, hisz el kell oltania a félresikerült kísérletek okozta lángokat :).

A szett ára

Az Árukeresős adatok alapján jelenleg 17.990 Ft – 24.630 Ft között lehet megvásárolni.

A film bemutatása előtt még több helyen lehetett kapni, de utána érthető okok miatt nagyon megugrott a kereslet iránta, így most jó pár helyen “A termék jelenleg nem elérhető” szöveggel találkozhatunk.

Összegzés

A szett egyszerűen fantasztikus. A pénzünkért nem csak egy szimpla LEGO készletet kapunk, hanem a 11 éve kezdődött Vasember teljes munkásságát egyetlenegy szettbe sűrítve!

Ikonikus szereplők, helyszínek elevenednek meg a készlet összerakása után, amikkel újra és újra átélhetjük a Vasember filmek legjobb pillanatait!

Figurák: 6 + 2 építhető (Igor, Dum-E)
Elemszám: 524 db
Játszhatóság: 5/5
Dizájn: 5/5*
Ár: 4/5

Hirdetés

KockaÍró

Read Previous

Nyári LEGO City szettek

Read Next

LEGO Stranger Things: Tótágas (75810)